DIY-lampunvarjostin | Lastenhuoneen freesaus


Näitä DIY-ideoita tulee aika harvoin, mutta sitten kun tulee, se onkin ihan kuningasidea! Yksi ilta iski kamala himo tehdä, DIY-blogeissa paljon nähtyjä pillihimmeleitä ja sain älynväläyksen tehdä siitä E:n huoneeseen lampun"varjostimen". Lapsen mielestä se oli outo idea kun se ei varjosta mitään. (Mistä ihmeestä se edes tietää sen sanan merkityksen?)

Toisaalta idea on helppo myydä pienelle Spiderman-fanille, kun lampun ollessa päällä himmeli tekee "hämähäkin varjon" kattoon ja seiniin. Etsin pitkään kirppareilta sellaista vanhan lampunvarjostimen kehikkoa Clasun lamppuun. Sitten se vain sitten jäi. Viime viikolla varjostinhomma tuli ajankohtaiseksi kun lamppu sammui lopullisesti ja ostettiin tilalle tavallinen pieni lamppu, joka näytti johdon päässä roikkuvana aika orvolta.

Lapsi oli mummin kanssa mökillä sopivasti siivouspäivänä, ja me uhkarohkeat vanhemmat järisytettiin lapsen maailmaa, ensinnäkin siivoamalla huone ja poistamalla rikkinäiset/unohdetut lelut SEKÄ liimaamalla seinään jo kauan sitten leikkaamani mustat viirikolmiot. Viiriliput voisivat olla aseteltu nätimminkin, mutta se onkin DIY, niin eikös sen pidä vähän näkyäkin kädenjäljessä. Eihän ne muuten usko...


Mitäs tykkäätte?

P.s. Lapsi oli näistä muutoksista aika ihmeissään vaikkakin tyytyväinen, mutta sitä ihmetyksen määrää, jonka lakanoiden vaihtuminen sai aikaan, oli vaikea käsittää. Kuin olisi törmännyt ilmiöön ensimmäistä kertaa. (Vaikka en ole innokas siivooja, niin puhtaat lakanat - oi että!)

P.p.s. Aaltoja on nyt mös Facebookissa. Jos siis tykkäät käydä täällä, tykkää meistä sielläkin. <3

P.p.p.s. Hauskaa, että mainitsitte edellisessä postauksessa DIY:t kun sellainen täällä juuri odotti. Kertokaahan muutkin kertomassa millaiset jutut ovat eniten mieleen?

Kommentit

 1. Kiva idea ja tosi upea myös tuo seinän viiririvistö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu, nyt kyllä onnistuin mielestäni tässä ideoinnissa. Toteutuksessa ehkä vielä hieman hiomista. Mutta kiva, että pidät - niin minäkin. ;)

   Poista
 2. Hauskoja ideoita! Mullaki ois vähän mustaa kontaktimuovia jemmassa, pitääki joskus kattoa riittäiskö se vaikka ihan lyhyeenkin viirinauhaan :). Seinät nimittäin ammottavat tyhjyyttä ku asunto tuntuu ihan väliaikaiselta ja lisäksi lähes joka seinä on betonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siitä vaan leikkelemään ja askartelemaan. Mun pitäis saada sitä dc fixiä, että voisin toteutella lisää ideoita. Meillä myös ne "taulu"seinät kaikki betonia ja ei vuokra-asuntoon muutenkaan raaskisi niin paljon tauluja laittaa.

   Poista
  2. Meilläki vuokra-asunto ja ei hirveästi raskis niitä reikiä seiniin jättää.. Oisko tietoa mistä sitä dc-fixiä sais? Olen muutamastaki paikasta muun asian yhteydessä kyselly, mut ei,oo vielä tärpänny. Näin joskus niinkin älyttömän toteutuksen, et piano oli päällystetty semmosella valkoseksi -jossain haaveissa haluttais ittelläki tehdä niin ;).

   Poista
  3. Ilmeisesti ainakin Etlosta tai mikä Etra se nykyään on, mutta sen aukioloajat on niin pyllystä, etten ikinä ehdi sinne. Mulla oli ajatuksena juurikin päällystää pojan huoneen senkkiä, ainakin osittain ja mietin myös, että jos sillä saisi myös keittiöntasot uudistettua. Ainakin hetken varmaan toimisi, ei vaan saa laittaa mitään kuumaa tai kovin terävää.

   Poista
  4. Näköjään löytyy oulustakin tuo etra, pitänee piipahtaa joskus siellä. Laitahan postausta sitten kun saat aikaseksi kokeilla sitä :).

   Poista
  5. Kiva juttu, toivottavasti aukiolot vähän paremmat kun Turussa. :D Juu ilman muuta laittelen. Ehtisi nyt vaan saada niitä tarvikkeita, että pääsisi tositoimiin...

   Poista
 3. Hei tosi hieno toi lamppu! Meilläkin olis jopa samoja pillejä! Mut en oo kyllä yhtään diy-ihminen kun oon niin käsi kaikessa ite tekemisessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo on kyllä tosi helppoa, ei vaadi edes kovin kummoisia näpertelytaitoja. ;)

   Poista

Lähetä kommentti