Omena-porkkanamehu à la Aaltoja

elokuuta 24, 2016

Ostin miehelle mehulingon synttärilahjaksi. Luonnollisesti ensimmäisen viikon teimme joka päivä mehuja ja sitten siirsin lingon keittiön alalaatikkoon – tai siis à la laatikkoon, hö hö! – josta se vaivoin kaivettiin viikonloppuisin. Tänään suorittaa piti jo lähes arkeologisiakaivantoja kun metrin leveä keittiölaatikko oli syönyt sisuksiinsa aimo määrän tavaraa. Justhanmäsiivosin. Oliks tää tutti se mitä etsittiin joskus ja eihän tätä pleikkariohjainta kukaan vaan oo kaipaillu?

No tänään se joka tapauksessa otettiin käyttöön kun mehuhimo iski. (Olen ollut joskus oikea mehulutraaja, mutta olen siitä pahasta tavasta päässyt eroon, ainakin suurimmaksi osaksi.) Itse tehdyt mehut ovat takuulla vitamiinirikkaita ja tuoreinta tuoretta. Nyt omppukauden käynnistyessä oli kiva tehdä omenamehua. Vaikkei meidän keittiöstä nyt valitettavasti löytynytkään niitä kotimaisia. Mehulingon parasta antia (blenderiin verrattuna) on juuri porkkanamehu. Omenaa ja pehmeämpiä hedelmiä voi hyvin myös blendata ja tehdä mehumaisen smoothien. Olen ihan ymmälläni kuinka paljon linko voikaan puristaa yhdestä porkkanasta mehua!

Omena-porkkanamehu à la Aaltoja


6 (punaista) omenaa
8 isoa porkkanaa
Kourallinen vihreitä viinirypäleitä
Yhden sitruunan mehu
Palanen inkivääriä

Ja eikun linkoamaan!

(Sitruuna tuo paitsi makua, estää myös omenan tummumista, mutta silti mehun väri vaihtui aika nopsaan kirkkaan oranssista hieman sameahkoon.)

Tämä mehu kelpasi muuten hyvin myös nirsolle taaperollekin!

Löytyykö teidän hyvin varustetuista keittiöistä mehulinkoa?

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Löytyy mehulinko ja tänävuonna sitä on omppuihin käytettykkin.. Lapset ovat ihan rakastuneet omaan omppumehuun :)

    http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset