Itsenäisyyspäivän kattausidea – Luukku 5

joulukuuta 05, 2017

Luonto on meille suomalaisille tärkeä elementti ja näin Suomi 100 -vuoden kunniaksi se saa myös näkyä. Meidän niin kaunis ja puhdas luonto tarjoaa mitä monimuotoisempia vaihtoehtoja juhlapöydän koristukseen. Männyn oksat, kuusen havut, kävyt ja erilaiset varvut sopivat hyvin kattaukseen. Käpyjä voi myös maalata, vaikkapa hopeaksi, kultaiseksi tai valkoiseksi.

Nyt jos koskaan voi itsenäisyyspäivän kattaukseen kaivaa perintöliinat ja -astiat käyttöön. Pellavaliinat ja juuttikankaat toimivat aina ja pehmentävät kivasti modernia astiastoa.Useimmista kodeista löytyy varmasti klassista Arabiaa tai Iittalaa. Tällä hetkellä myös erilaiset kotimaisten valmistajien saviastiat ovat kovassa huudossa. Meillä poltetaan vähän kynttilöitä, mutta näin joulun aikaan hieman enemmän kuitenkin.

Itsenäisyyspäivän tienoilta usein alkaa kynttiläkausi. Viime vuodelta jäi polttamatta sinivalkoiset antiikkikynttilät. Nyt niille onkin erityinen paikkansa juhlavuoden kunniaksi. 
Meidän perheellä ei ole vakiintuneita itsenäisyyspäivän tapoja. Toistaa hyvin tavallista vapaapäivän kuviota. Aamupäivästä otetaan rennosti  ulkoillen ja iltapäivällä touhuillaan sisällä pelejä pelaten ja ruokaa laittaen. Illalla istutaan muiden suomalaisten tapaan linnan juhlia katsellen.
Mukavaa ja kiireetöntä itsenäisyyspäivän aattoa!

You Might Also Like

0 kommenttia

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset