Syötävän hyvä lahja – Luukku 12

joulukuuta 12, 2017

Koska kuuluun siihen ihmisryhmään, joita joka jumalan joulu ne samat piparivitsit ja pääsiäisen munavitsit naurattaa, niin myös piparin kääriminen joulupakettiin saa sisälläni asuvan viisitoistavuotiaan pojan hykertelemään naurusta.

...

No nyt meni omituiseksi...

Mut hei, piparikranssi!

Ei mikään uusin idea, mutta idea kuitenkin. Helppo, hyvä ja näyttävä. Syötävä lahja, vieminen tai tuliainen. Aivan loistava kerhotädeille, lastenhoitajille, opettajille, työkavereille. Heille, jotka rakastavat lahjoja, joista ei jää mitään nurkkiin. Tätä on mukava myös tehdä yhdessä lasten kanssa. Meillä piparien leivonta on ihan pop tällä hetkellä ja aina oltava pakkasessa piparitaikinaa valmiina.

Piparikranssi on tosiaan yllättävän helppo ja nopea. Siis jos käyttää pakastealtaan taikinaa. Puolikkaasta taikinalevystä sai kranssin pohjan ja tarvittavat piparit. Valmistelut ja siivous ottaa aikansa, mutta itse leipominen meni nopeasti, kuten myös koristelut. (Kahden pienen pyöriessä jaloissa on oltavakin nopea jos jotain mielii saada tehdyksi!)

Piparikranssin koristelun ohjeeksi sanoisin "more is more and less is bore". Eli enemmän on todellakin enemmän. Karkkien lisäksi koristeluun voi käyttää melkein mitä tahansa, kuten aina trendikkäitä kanelitankoja tai kuivattuja tähtianiksia.Piparikranssiin tarvitaan siis:


1/2 levy piparitaikinaa
2 eri kokoista lautasta (tai lautasen pohja, jota käyttää "muottina")
Valmista sokerikuorrutetta
tai itsetehtyä pikeeriä
Piparminttutankoja tai muita karkkeja koristeiksi
Koristenauha

Tomusokeria koristeluun

Kranssin valmistus:


Kauli taikina ja käytä isompaa lautasta (minulla tämän halkaisija oli 20cm) kranssin muottina. Pienempänä muottina käytin leipälautasen pohjaa, jolla tein ympyrän, jonka leikkasin veitsellä.

Leivo piparit tavalliseen tapaan 200 astetta 5min, jäähdytä ja koristele. Käytä pikeeriä myös kranssin kasaukseen ja karkkien kiinnittämiseen. Voit viimeistellä tomusokerilla.

Sido kaunis nauha ja kääri sellofaaniin.
Piparikranssi olisi niin ihana yllätys viedä oven taakse, mutta jos se joutuukin olemaan ulkosalla pidempään niin se piparihan ihan kost...

No niin.

Millaisia syötäviä lahjoja teette jouluisin?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Upeasti koristeltu kranssi! Monesti olen jouluna tehnyt lahjaksi puolukkakuivakakkua, mausteet tekevät kakusta joulun makuisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista kommentista! Kuivakakku kuulostaa kyllä todella hyvältä. Se on totta, ja muuten en kuivakakuista edes niin välitä, mutta jouluiset maustekakut ovat kyllä. <3

   Poista
 2. Jo useampana vuonna Saaristolaisleipä on ollut se perinteinen joulun vieminen lähisukulaisille. Tänä vuonna tekisi kyllä mieli keksiä jotakin vaihtelua. Kysymysmerkki vielä, että mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin saaristolaisleipää mullakin aina kainalossa. Nyt edellisestä kommentista tuli mieleen et taidankin ottaa nuo maustekakut repertuaariin seuraavaksi.

   Poista
 3. On kyllä herkullisen näköinen! Mulla on vielä vähän auki muutamat lahjat, ties vaikka uskaltautuisin kokeilemaan tällaisen tekemistä. Tai sitten se saaristolaisleipä, sellaistakaan en ole koskaan kokeillut.

  Se tosin tällaisissa syömislahjoissa aina mietityttää pystyykö lahjan saaja syömään herkkunsa, jos en tiedä mahdollisista ruokavaliorajoituksista (esim. hoitajat tarhassa)... Oon sitten koittanut aina tehdä jotain mikä on ainakin gluteeniton ja maidoton, ettei jää niistä kiinni. Itseä varmaan harmittaisi saada jotain näin ihanaa, jos en voisikaan maistaa sitä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä oikeasti aika helppo. Toki niitä nyt jotain vieläkin helpompia vaihtoehtoja on, mutta ei noiden koristeluiden kanssakaan ole niin justiinsa kun tomusokerilla voi nätisti häivyttää virheet. Kuulostan nyt varmaan yli-ihmiseltä, mut tein tän siis kirjaimellisesti vauva kainalossa. Hah! Että töhnät meni vähän mihin sattuu, mut ei sitä edes näe. Koska enemmän on enemmän.

   Totta, mutta päiväkodissa on se hyvä puoli, että jos ei itse voi syödä niin sen voi jättää kahvihuoneeseen muiden iloksi. :) Vaikka toki se alkuperäinen ajatus ehkä hieman kärsii, mutta – ajatus tärkein.

   Poista

INSTAGRAM | @lindsonja

Uusimmat postaukset