Mamma lomailee

Makeasti nukuttuja öitä, pitkiä aamuja, tuoreen kahvin tuoksua, hitaita aamupaloja haudutettuine puuroineen ja hedelmineen. Herkkuja, lempilehtien selailua, sohvan nurkka, viltti ja hyvä kirja. Ehkä jokin rentouttava hieronta ja rauhallinen iltapäiväkävely kauniissa kevät auringossa. Raikkaat salaattidinnerit. Hiljaisuus. Pulahtaminen uima-alt...

Heeetkinen!Mulla alkoi mammaloma! 

Luvassa siis unettomia öitä (seuraavat...öö, no pitkä aika joka tapauksessa), aikaisin herättävät lapset, kylmä aamupuuro ja haalea kahvi. Revittyjä aikakauslehtiä. Kaatuneita maitolaseja. Sateisia iltapäiviä leikkipuistossa. Kolotusta ja jomotusta. Itkua ja lohtujäätelöä. Neuvolakäyntejä. Tahtojen taistoa ja vaipanvaihtoa. Hormonimyrskyjä ja ihanaa vauvakuplaa.

Tätä mä olen odottanut!

P.s. Laitetaanko veikkaus pystyyn koska alkaa hohto kadota... Tai no aloittihan tuo esikoinen tän "loman" olemalla kipeä pitämällä hereillä öisin. Hyvää harjoitusta.

Muuten, semmoista vain, että kun blogini päivittyy hyvin epäsäännöllisesti, niin saavutat jutut parhaiten Facebookin ja Instagramin avulla tai sitten lisäämällä lukulistalle Bloglovinissa tai Blogilistalla.

Kommentit

 1. Oih, kaatuneet maitolasit on niitä pahimpia!

  Ihanaa tämä on, vaikka joinakin hetkinä (kuten tänä aamuna) voisi vaihtaa osaa jonkun lapsettoman kanssa. Tai ei sittenkään. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti niitä hetkiä kyllä tulee. Vaikka millä mitalla kun on ehtinyt jo tänä aikana tulla tuon yhdenkin kanssa. Mutta onhan tämä nyt aika luksusta aikaa sitten kuitenkin. :)

   Poista
 2. Oho, mullaki on sitte vissiin äitiysloma alkanu jokin aika sitten. Miten se nyt onkaan, kun on neljä viikkoa laskettuun. Ei paljon opiskelijan arjessa näy niin että ehtis huomata :/.
  Mut sitten kun vauva on kainalossa nii taidan jättää opiskelut syksyyn asti tauolle ja levähtää. Niin, levähtää :D. Tykkään olla kotona lasten kans, kunhan ei olis niitä pakollisia kouluhommia, joitten takia pinna palaa jatkuvasti.

  Kevätsynttäreitä, ruohonkorsia, kesäaurinkoa, laiskottelua, puistoilua, uintia.. Kyllä sen kahvinki saa tuoreena kun haluaa ja muistaa pitää itestäänki huolen :). Mun suunnitelmissa on saada sitten lähes joka päivä 2-vuotiaan päikkärit ja vauvan uinahdus samaan aikaan, ja sillon joko juon kahvia ja luen lehteä tai nukun itsekin ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, joo tuo opiskelu tietysti tuo sen oman lisänsä siihen. Toivottavasti osaat irroittautua vauvan synnyttyä. Ja kyllähän sitä varmasti niitä lepohetkiäkin saa vaikka tuo esikoinen ei päikkäreitä enää nukukaan. Mutta ehkä sitten netflix auttaa siinä kohtaa. :D

   Poista
  2. Meilläkin ylihuomenna 4v täyttävä, jolla päiväunet vähenemään päin, mutta hän osaa olla äitin päikkäreitten ajan yksikseenkin. Nykysinki tosi usein sulkeutuu omaan huoneeseen lukemaan/piirtämään/tekemään palapeliä ym.. Meillä täällä on jännät ajat ku vauva on jo kiinnittyny ja paikat auennu ja lyhentynyki. Voi olla se seuraava nipistys joka käynnistää, tai sitten ei ;)

   Mukavaa viimeisillään oloa sullekin! Toivottavasti päivät on useimmiten fyysisestikin helppoja! :)

   Poista
  3. Oi apua. Mä en tiedä yhtään mikä täällä on tilanne _down there_ joten siinäkin mielessä jännittävää kun jotain voi tapahtua milloin vain, tai sitten ei. Epäilen kyllä enemmän jälkimmäistä. :D Toisaalta aina se tilanne on sama, ei voi tietää.

   Olo on helpottanut kyllä fyysisesti paljon kotiin jäätyä. Taisi se töissä olo vaikuttaa kroppaan enemmän kuin osasin ajatella. Tai sen eron huomasin vasta loppumetreillä kun olimme lomailemassa ja siellä olo oli ihan erilainen.

   Poista

Lähetä kommentti